Hoe organiseer je snel en makkelijk een duurzame kindertraktatie

Hoe organiseer je snel en makkelijk een duurzame kindertraktatie

De verjaardag van je zoon of dochter komt eraan. Dat is superleuk, maar komt ook wel wat organisatie bij kijken. De taart. Verjaardagsfeestje. Cadeaus. En dan. Wat gaat er uitgedeeld worden in de klas? 

Vaak heeft de school wat wensen (regels) aangegeven. Geen snoep. Geen noten. Coronaproof. Bij voorkeur in een uitdeelzakje.

En jij wil natuurlijk dat het wel leuk is! En het liefst ook duurzaam. En laat het alsjeblieft een beetje makkelijk te regelen zijn. Minimum effort, maximum result.

Zeg vaarwel tegen je Google zoekresultaten en Pinterest borden. Wij gaan je helpen! Dan heb jij meer tijd om de slingers op te hangen.

Duurzame kindertraktatie verjaardag kind uitdeelzakje

Wat je kind ook trakteert, je zoon of dochter is sowieso blij

Stel jezelf gerust. Het is wetenschappelijk aangetoond dat je gelukkig wordt van dingen weggeven. Dit is zelfs al bij kinderen zo.

Dus relax; wat de traktatie ook wordt, je kind wordt er sowieso gelukkig van. Zeker met een feestmuts op en zingende klasgenoten om zich heen!

Wat maakt iets een leuke traktatie 

Kinderen kunnen hele specifieke ideeën hebben over traktaties. Ze zien natuurlijk wat de andere kinderen hebben getrakteerd en misschien willen ze hetzelfde. Of juist iets helemaal anders.

Uiteraard staat snoep hoog op de wensenlijst. Can’t blaim them. Maar je kan ook zeggen ‘zullen we dat bewaren voor het verjaardagsfeest?’ 

Er zijn vast nog meer dingen die ze leuk vinden, dus probeer daar de aandacht naar af te leiden. Een lievelingskleur, bijvoorbeeld, die in de traktatie verwerkt wordt. Of hun eigen naam die op de traktatie staat (ja, als je jong bent, hou je enorm van je eigen naam die overal op staat!). 

Duurzame kindertraktatie school uitdelen coronaproof

De wereld van non-food traktaties

Als je naar non-food uitdeelcadeautjes zoekt, kom je al snel uit op kleine frutsels, vaak van plastic. Dingen die voor een prima prijs te trakteren zijn. Maar... helaas ook goedkoop geproduceerd, aan de andere kant van de wereld. En hoelang zou de ontvanger er mee blijven spelen? Sommige artikelen lang. Sommige artikelen verdwijnen snel in de prullenbak, vaak vanwege de matige kwaliteit. En dat is toch jammer! 

We weten dat de meeste ouders, als het even kan, graag iets trakteren dat duurzaam is. Dat langer mee gaat. Dat voelt fijn, dat je de andere kinderen iets goeds geeft. En de juf of meester en andere ouders zullen ook heel blij met je zijn! Dus we geven je 3 tips:

1. Duurzame traktatie: Geef iets waar ze mee spelen

Bedenk of je een voorwerp zou kunnen geven waar kinderen in het dagelijkse leven mee kunnen spelen. Dan gaat het langer mee. Een bal, een boekje. Waar speelt jouw kind graag mee? En waar is jouw kind al na een dag op uitgekeken en verdwijnt onderin de la? Gebruik dat als inspiratie.

Hoe leuk bellenblaas ook is, de meeste bellenblaassopjes bevatten glycerine wat onuitwasbare vlekken in de kleding geeft..

2. Duurzame traktatie: Geef iets dat ze gebruiken

Bedenk of je een voorwerp zou kunnen geven dat ze in het dagelijkse leven gebruiken en nodig hebben. Dan gaat het langer mee, en is het - als het gebruikt wordt - op het einde op. Dus ook een beperktere afvalstroom!

Wat gebruiken jullie veel thuis? Gebruik dat als inspiratiebron. Denk aan kleurpotloden, krijtjes, lijm, touw, gekleurd papier of zeepje.

Duurzame kindertraktatie school uitdeelzakjes

3. Duurzame traktatie: Geef iets voor de natuur

Wil je echt next level, helemaal ontzorgd worden en de kinderen ook nog verbinden met de wereld om hen heen?

Geef dan een groene traktatie met een natuuractiviteit

Wij maken het super makkelijk voor je. Jij geeft je wensen door en wij zorgen dat de duurzame uitdeelzakjes bij jou voor de deur worden afgeleverd. Mét een gepersonaliseerd kaartje eraan natuurlijk, in lievelingskleur en met de naam erop. Ready to go!
Onze activiteiten passen altijd bij het seizoen. Bekijk het hier.

Dan trakteert je zoon of dochter niet alleen de kinderen in de klas, maar kan de natuur ook feestvieren! Voelt goed hè 🌱


Hinterlassen Sie einen Kommentar