Hoe werkt het?

Wij willen het voor jou zo makkelijk mogelijk maken om met je kind de natuur te beleven.

Waar begin je? 
Kies vooral een thema waar jouw kind nieuwsgierig naar is. Of wat jij leuk vindt om samen te doen! 

Beleef de seizoenen

Wil je de seizoenen bewuster beleven? Kijk dan naar onze seizoensboxen. Ze wisselen elke 6 weken en passen dus perfect bij de tijd van het jaar. Met de box ga je op natuurbingo in de buurt van je huis, kweek je in een paar dagen je eigen microgroenten (daarna opeten!) en knutsel je iets vóór en met de natuur. Alle ingrediënten worden met de box meegeleverd.
We bieden dit voor 4 seizoenen (12 maanden, 8 boxen), 2 seizoenen (6 maanden, 4 boxen) of als losse box. De boxen worden naar je toe gestuurd.

De natuur in en om je huis beter leren kennen 

Wil je nou weleens meer leren over de natuur waar je elke dag doorheen loopt en waar je mee leeft? Ontdek je buurnatuur is een 8-weken programma waarin we de natuur in de stad verder gaan leren kennen. Het zijn je 'buren' waar je elke dag voorbij loopt, maar die best wat meer aandacht verdienen! We laten je de magische wonderen van jouw directe omgeving zien in video's. Die ga je daarna natuurlijk zelf zoeken. Met je boekje ga je wekelijks aan de slag met uitdagende opdrachten. En er is een geweldige extra: we laten je zien hoe je de natuur kan tekenen...!

Moestuin, wildplukken én koken

Is jouw zoon of dochter nieuwsgierig naar de natuur en wat je (stiekem) allemaal kan eten? Met deze box gaan kinderen de komende seizoenen de magie van een eigen moestuin en de spanning van het wildplukken beleven. Zelf oogsten en daarna lekkere recepten koken.
Hiermee gaat er letterlijk een hele nieuwe wereld open. En natuurlijk geniet de hele familie mee van wat er wordt gemaakt!

Een natuurgebied: Strand of bos

Ga je verder van huis? En wil je daar wel eens met andere ogen naar gaan kijken? Een verdieping van deze natuurervaring? Dan zijn onze minisets een geweldig hulpmiddel. Je mag op natuurbingo met de bijgeleverde kaart én je maakt je eigen zeezout of geurzakje met ingrediënten die je in de natuur vindt. 

En dit is nog maar het begin...

Wat wij bij alles wat we doen heel belangrijk vinden:

1. Je kan de activiteiten doen op een moment dat het jou uitkomt.
2. Al onze activiteiten stimuleren het gebruik van de zintuigen. Want dan ervaar je iets het volste, en ervaar je echt de positieve effecten van de natuur. 
3. Bijna alle activiteiten kan je thuis, of dichtbij je huis doen. Geen ingewikkelde toestanden. Gewoon lekker met de natuur aan de slag! Want die is overal.

Wil je niks missen van onze natuurtips en nieuwe activiteiten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.