Hoe krijg ik mijn kind buiten

Hoe krijg ik mijn kind buiten - hannah dam

Help, mijn kind wil niet naar buiten! We horen het heel vaak.

Soms wil je als vader of moeder lekker een frisse neus halen, maar wil je kind niet mee.

Er zijn ontzettend veel ouders die worstelen om hun kind naar buiten te krijgen. Je bent zeker niet de enige.

In deze blog delen we je tips wat je kan doen. Ook delen we specifieke tips voor elke type kind. Want een koukleum heeft andere verleidingstechnieken nodig dan de dromer! Welk type kind herken jij thuis?

Waarom doen wij dit als Spriet?

Wij zijn er voor de kleine en grote fans van de natuur en willen het voor jou zo makkelijk mogelijk maken om in je dagelijkse leven meer natuur te beleven. Niet ver weg, geen gedoe, maar dicht bij huis. En dat hoeft niet ingewikkeld, maar gewoon even tussendoor. Dus we helpen en inspireren je graag!

Oke nu doorrrr..

Mijn kind wil binnen blijven

Kinderen kunnen hier heel veel redenen voor hebben. Maar toch zijn dit de meest gehoorde opmerkingen: 

☔️ nee, het regent
🥶 nee, ik vind het koud
📱 nee, ik wil een filmpje kijken
😑 nee, ik heb geen zin

Herkenbaar? Wat nu? We delen onze tips.

Jij bent de ouder

Even wat empowerment voor jou. Jij bent de ouder, en jij weet wat het beste is voor je kind. Wil jouw kind de hele tijd snoep eten en zeg je dan ook de hele tijd ja?
Je kind denkt in het nu. Jij, als ouder, wéét dat een rondje buitenlucht goed is en je kind zich daarna veel beter voelt.

Want na ongeveer 20 minuten frisse buitenlucht verandert je kind: 
😄 Van bankhangen naar gezellig kletsen.
😄 Van zeuren om een filmpje naar zelf activiteiten bedenken
En nog veel meer gezelligers. En ook lekkerder slapen 😴

 


Geef het voorbeeld om naar buiten te gaan

Hoe doe je dat dan?

Hou het initiatief bij jezelf. En doe iets dat bij jezelf past. Toneelstukjes prikken kinderen genadeloos doorheen!
Zeg dat je even naar buiten gaat. Omdat jij daar zin in hebt en je daarna fijn voelt. Of omdat je je duf voelt na de hele dag binnen zitten. Of omdat je graag je benen wilt strekken. Of omdat je op avontuur wilt. Bedenk iets dat bij jou past.

‘Ga je mee?’

We weten zeker dat je kind dan al meer bereid is om je te volgen. Maar vergeet zeker niet de volgende tip.

Maak naar buiten gaan leuk voor je kind

Dat je kind zich ook goed zal voelen na even buiten geweest te zijn, snappen ze vaak nog niet. Dus dat is niet iets waar je ze mee zal gaan overtuigen. Dat hoeft ook niet. 

Want er zijn nog meer trucs om het leuker te maken om naar buiten te gaan!

Wat voor type is jouw kind? En hoe kan je het dan het leukste maken?
Hieronder geven we wat inspiratie. 

🥶 De koukleum

Dit is het kind dat vaak zegt dat het te koud is buiten. Het is natuurlijk ook helemaal niet fijn om te bibberen. Dus doe de koukleum vooral een extra (thermo) laagje aan. En in de winter een muts, handschoenen en een sjaal. 

Regent het buiten? Van natte kleren en een zuchtje wind kan je het ook erg koud krijgen. Dus goede regenkleding helpt de koukleum ook.

🏆 De competitieve

Dit is het kind dat het liefste van alles een wedstrijd maakt. Maak er dan ook een wedstrijd van! Wie telt de meeste xxx onderweg. Je kan hier van alles van maken, van lantaarnpalen tot vogels in de lucht tot ... you name it.

👨🏼‍🌾 De avonturier

Dit is het kind dat graag nieuwe dingen ontdekt. Hoe leuk is het dan als je samen nieuwe routes en paadjes gaat ontdekken ('hier naar links, hier naar rechts'). En dan samen proberen te verdwalen
We denken met avonturen vaak aan jungles. Maar in het gemiddelde park of buurt kan je voor kinderen ook al heel veel avonturen beleven en verdwalen. Laat je kind de weg terug naar huis maar vinden!

🤩 De dromer

Dit is het kind dat lekker kan dwalen en een goede verbeeldingskracht heeft. Ga samen op een bankje zitten en tuur naar de wolken of de natuur om je heen en kijk wat je er allemaal voor vormen in kan zien.

☕️ De smuller

Dit is het kind dat gevoelig is voor de verleiding van iets lekkers. Eigenlijk is 99% van de kinderen hier mee te paaien. Neem wat lekkers mee en ga op zoek naar een leuke plek om een warme choco of kopje thee te drinken of iets te knabbelen.

💚 De natuurfan

Ja, ook het kind dat al fan van is van de natuur zit weleens liever thuis op de bank. Laat dit kind zelf de natuur ontdekken door een opdracht uit de Spriet-box mee te nemen. Dan kan je lekker aan de slag mét en vóór de natuur dichtbij huis.


    Makkelijk naar buiten gaan?
    Ben je benieuwd om zelf te ervaren hoe leuk en gemakkelijk het is om naar buiten te gaan? Bekijk nu de nieuwste box!

    Spriet box beleef de seizoenen


    Titel