Over ons

We weten dat veel ouders het belangrijk vinden dat hun kinderen leren over de natuur.

Maar hoe dan? Wanneer?

Daar wil Spriet bij helpen.

Want wij geloven dat verwondering voor de natuur een fundamentele stap is naar een duurzamere wereld.

Dus we maken het je zo makkelijk mogelijk om de natuur te ervaren. Dichtbij huis, of zelfs thuis. En op een moment dat het jou uitkomt. 

Dus leveren we inspiratie, tips, overzichten. Maar vooral leveren we activiteiten. Complete natuuractiviteiten waarmee je kinderen de wonderen van de natuur op een speelse manier, met gebruik van al hun zintuigen, kunnen ervaren.
Heb je meteen een alternatief voor een filmpje of een spelletje op een scherm!

We vinden het super belangrijk dat we onze dienst op een duurzame manier leveren. Daarom streven we bij al onze producten en processen naar een minimale footprint. Zo bestaat ons drukwerk uit 100% gerecycled papier (FSC-gecertificeerd) en werken we zoveel als mogelijk met biologische en duurzame leveranciers. Zoveel mogelijk uit Nederland ook.

In de nabije toekomst willen we een gedeelte van onze winst doneren aan doelen die zich richten op natuurbehoud. Ook willen we pakketten doneren aan kinderen die daar, om wat voor reden dan ook, geen toegang toe hebben. 

Want alleen zo integreren we de natuur in ons leven en behouden we haar voor de toekomst van onze kinderen.

Mis je producten of heb je tips voor onze diensten? Laat het ons weten!

Start van Spriet

Oprichter van Spriet is Willemien van Musschenbroek Greve. Na een carrière in het bedrijfsleven waar ze voornamelijk werkte met techbedrijven, begon het bij haar steeds meer te knagen. In wat voor wereld wil ze dat haar kinderen opgroeien en waar wil ze aan bijdragen?

Ze was altijd al bevlogen over duurzaamheid, maar dat kreeg pas echt meer betekenis toen haar oudste dochter werd geboren. 

Uit onderzoek blijkt dat mensen die als kind positieve natuurervaringen hebben gehad, als volwassene meer geneigd zijn om de natuur te beschermen en duurzamere keuzes te maken. Willemien gelooft dat het verbonden voelen met de natuur (de wereld om ons heen) fundamenteel is in de transitie naar een duurzamere toekomst.

In het najaar van 2019 werd het idee van Spriet geboren en direct als finalist bij de Haagse Vernieuwers Challenge van ImpactCity geselecteerd. In onderstaand filmpje hoor je meer over het idee.

Tijdens het testen van haar idee merkte Willemien dat het onderwerp heel erg leeft onder ouders. Veel ouders willen hun kinderen meer natuur laten beleven, maar worstelen met tijd en zijn soms onzeker over hun eigen kennis over natuur.

Begin 2020 nam ze ontslag van haar baan en besloot ze zich volledig te richten op Spriet om andere ouders te helpen meer natuur met hun kinderen te beleven.
Willemien woont met haar man en drie kinderen in Den Haag (eigenlijk Scheveningen).

In deze video hoor je meer over de oorsprong van ons idee.
En voor de oplettende kijker: Willemien was de dag ervoor met de bakfiets uit de bocht gegleden. Tja, kan gebeuren.