Nieuws & Media

Juni 2024: Spriet staat in het Zon, zee, zomerboek van &C.

&C publicatie Spriet zon, zee, zomerboek

Mei 2024: Founder Willemien is geselecteerd als één van de 10 finalisten voor de TedxWomen Amsterdam Talent Night. De finale is op 6 juni 2024.

Mei 2024: Spriet staat in het nieuwste magazine van Gezondnu.

Gezondnu magazine Spriet

 

April 2024: Founder Willemien is een uur te gast bij Nadieh Wesseling van Haags Groen, hét duurzaamheidsprogramma op Den Haag FM. Je kan de aflevering terugluisteren op Spotify.

Februari 2024: Barts Boekje is enthousiast over Spriet en schrijft 'Spriet had us at hello. Want JA, quality time met de kids. Maar neeeee... Geen inspiratie of erger nog: de kracht om steeds weer iets nieuws te moeten verzinnen. Hoe erg het ook is om dat toe te geven, het is gewoon zo. Dus als een merk dat 1) begrijpt, en 2) ook nog eens een waarachtig en waanzinnig leuke oplossing heeft, dan willen we daar graag de loftrompet over afsteken. Bij deze. Spriet-box is LEUK!' Je leest de hele blog hier.

Januari 2024: Van bankier naar tech naar meer natuur voor kinderen. Willemien ging in deze podcast in gesprek met Stephan van Gelder over haar Inner Journey. Hoe de weg van Spriet is gelopen, carrière keuzes, zelfontwikkeling, life events, bewust dingen doen, vertragen en natuurlijk waarom ze zich elke dag zo inzet voor Spriet.

Podcast Willemien Spriet

 

December 2023: Willemien staat als ondernemer in de spotlight bij de wintereditie van het magazine May & June. Ze vertelt meer over Spriet en deelt haar 7 favoriete producten en dingen.

Spriet in tijdschrift May & June

September 2023: Spriet haalt eerste investeringsronde van 100.000 euro op voor natuurbelevingsmissie. Lees meer op Emerce via de link in onderstaande afbeelding. 

spriet haalt eerste investeringsronde van 100.000 euro op voor natuurbelevingsmissie

 

September 2023: We doen mee aan het nieuwe seizoen van Dragons' Den. Lees meer via de link in onderstaande afbeelding.

Dragons' Den

 

September 2023: Spriet is één van de 155 duurzame initiatieven in de koffer voor demissionair minister Rob Jetten voor Duurzame Dinsdag, de Prinsjesdag van de Duurzaamheid. Het volledige trendrapport 2023 'luister naar wat wil ontstaan' vind je via de link in de afbeelding.

Spriet Duurzame Dinsdag

November 2022: Willemien is met Spriet één van de 25 geselecteerde vrouwelijke impact ondernemers voor de Marketing Bootcamp, die georganiseerd wordt door Google, MKB Nederland en Impacthub Amsterdam. Het doel is om deze ondernemers te steunen om langdurig economisch en maatschappelijk het verschil te kunnen maken in Nederland.

 Spriet Google Marketing Bootcamp

September 2022: DramaOnline heeft speciaal voor de kinderboekenweek lessen ontwikkeld in het thema Gi-ga-groen. Om de kinderboekenweek nog feestelijker te maken, organiseren ze een wedstrijd samen met Spriet. De meest originele inzending wint een lespakket van Spriet voor de hele klas met maar liefst 2 natuuractiviteiten.

Gi-ga-groen lespakket wedstrijd Spriet

Juni 2022: HetkanWEL schrijft dagelijks over hoe jij de wereld groener, eerlijker, leuker kan maken. In een interview met Willemien delen ze meer over de missie; het waarom, hoe en wat van Spriet. En waar Spriet nu staat. Het volledige artikel vind je via de link in de afbeelding.

Willemien brengt met haar boxen natuur in het leven van kinderen

Juni 2022: Libelle deelt belangrijke levenslessen die je kind leert van moestuinieren. Zin om te starten met moestuinieren? Hiervoor tippen ze onze moestuin wildplukbox die we samen met Kookanje ontwikkelden. Je leest het hele artikel door op de afbeelding te klikken.

Libelle Mama - Spriet - Deze belangrijke levenslessen leert je kind van moestuinieren

November 2021: Black Friday hoort niet thuis in de impact economie en veel sociale ondernemers doen het anders. Social Enterprise NL introduceert #FairFriday. Koop niet, of koop fair. Spriet doet hier ook aan mee. Klik op de afbeelding voor alle deelnemende bedrijven.

Fair Friday Social Enterprise NL

November 2021: De Wilde School deelt een lijst met 18 duurzame cadeautjes van Nederlandse natuur. Deze producten kom je niet zo snel in een doorsnee winkel tegen. De cadeaus zijn gemaakt van, of gaan over de Nederlandse natuur. Spriet 'speelse natuurbox voor kinderen' staat bovenaan in de lijst! Lees verder via de link in de afbeelding.

Duurzame cadeaus van Nederlandse natuur

Juni 2021: Leuk met Kids deelt in haar Leuke Update veel tuin tips. Zoals ideeën voor de moestuintjes, tuinboeken voor kids, speelgoed, ideeën en musthaves. "Vind je het lastig om zelf iets leuks te bedenken om in de tuin te doen? Spriet verstuurt complete duurzame natuuractiviteiten naar je brievenbus." Lees verder via de link in de afbeelding.

Leuk met kids natuuractiviteiten kinderen Spriet tuin zomer

December 2020: De Telegraaf schrijft in de rubriek Hart voor de Zaak over Spriet. "Groene activiteiten door de brievenbus". Klik op de afbeelding voor het digitale artikel.

De Telegraaf Spriet media impact natuur kinderen brievenbus


November 2020: Your Urban Playground schrijft een review over het gebruik van de Spriet-box: "Soms kom je iets tegen wat meteen indruk op je maakt. Iets wat nieuw is voor de kids, wat je samen kan doen en wat je leven iets makkelijker maakt. Dat is Spriet."
Klik op de afbeelding voor het volledige artikel. 

 

Your Urban Playground Spriet natuur kinderen activiteit

Augustus 2020: Female Ventures interviewt Willemien van Musschenbroek Greve over de start en oprichting van Spriet.
Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.
Willemien de Vogel van Musschenbroek Greve Spriet femalefounder


Juni 2020: IVN Natuureducatie verzamelt de leukste #groenomtedoen tips. Dit zijn ideeën om in deze onzekere Corona periode te blijven genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. 
Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.

Groenomtedoen tips IVN Natuureducatie Spriet kinderen

 

December 2019: ImpactCity stelt de genomineerden van de Haagse Vernieuwers Challenge 2020 voor. Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.

Haagse vernieuwers challenge 2020 The Hague Innovators Spriet Impactcity

 

November 2019: ImpactCity maakt de 9 genomineerden voor de Haagse Vernieuwers Challenge 2020 bekend. Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.

Haagse Vernieuwers Challenge The Hague Innovators 2020 Spriet Impactcity


Oktober 2019: 47 startups, scale-ups en en studenten melden zich aan voor de Haagse Vernieuwers Challenge 2020 van ImpactCity. Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.

Spriet Haagse Vernieuwers Challenge 2020 The Hague Innovators ImpactCity