Spriet blog inspiratie en tips

Je loopt buiten, kijkt naar een plant of boom en je ziet iets geks. Alsof het blad pukkeltjes heeft. Of kleine bultjes. Is deze ziek? In deze blog nemen we je mee in de magische wereld van de gallen. Als je eenmaal weet wat het is en waar je ze kan vinden, zie je ze overal!
Meer lezen
Wespenangst komt veel voor bij kinderen (en ouders) en lijkt terug te voeren zijn op biofobia. Dit is een angst voor natuurlijke dingen. In deze blog leggen we je uit wat je eraan kan doen om de angst weer binnen proporties te brengen. Dit doen we door de wesp beter te begrijpen. We sluiten af met tips om de wesp bij je avondeten weg te houden.
Meer lezen
'Wat is dat?’ Je bent samen met je kinderen door de natuur aan het wandelen en ze zien wat moois. Een plant, een insect, een vogel. Wat het dan precies is, dat antwoord weet je niet. Je hoeft geen bioloog te zijn. We delen onze 3 favoriete apps waarmee je samen de natuur kan ontdekken. Veel plezier!
Meer lezen
Ik kan best schrikken van spinnen. Tegelijkertijd zit ik met een uitdaging. Want ik wil dat mijn kinderen weten en voelen dat spinnen belangrijk zijn. En dat begint dus bij mij. Want hoe ik op een spin reageer, bepaalt in grote mate wat zij ervan zullen vinden. 
In deze blog deel ik wat we thuis beleefden. Wat bracht het ons? Een middag samen op avontuur, meer kennis over spinnen en - het meest belangrijke - minder angst.
Meer lezen