Spriet blog

Waarom zijn boshyacinten zo bijzonder? Magisch zelfs? Je voelt het, als je ze ziet. Maar we delen het ook in deze blog.
En natuurlijk delen we concrete locaties waar je je helemaal kan onderdompelen in de paarse gloed. Leuk familie uitje met je kinderen voor de meivakantie. Spoiler alert: Je moet snel zijn, want voordat je het weet zijn ze weer weg.
Meer lezen
De paddentrek is voor kinderen een wonderlijke ervaring om te zien. En dat hoeft niet ver weg, padden wonen overal, ook dicht bij je huis. Dus dit is een hele leuke activiteit om samen in de lente te doen. Wij geven je tips wanneer en waar je ze kan vinden. En ook wat je kan doen om padden te helpen.
Meer lezen
Je wil met je zoon of dochter een moestuin beginnen. Je kinderen meer leren over de natuur, groene vingers trainen. Om te leren waar eten vandaan komt. Wat je reden ook is: Geweldig! Wij delen 5 tips om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Hierna kan je meteen van start.
Meer lezen

We delen je 5 duurzame tips om samen met je kinderen de natuur met Pasen in huis te halen. Want de tradities van Pasen komen van oorsprong voort uit de lente en de tijd van vruchtbaarheid. Hoe leuk is het dan, om in deze vrolijke tijd van het jaar ook de échte natuurlijke lente terug te laten komen in je paasversieringen. 

Meer lezen
Hou je van brandnetels? En hoe denken je kinderen er over? Hij prikt en het onkruid groeit overal. Maar wist je al dat deze plant ook verrassend lekker is? En supergezond? We delen hoe je hem kan plukken, superspannend voor je kids! En we sluiten af met een wel heel lekker recept: brandnetelpizza!
Meer lezen